A boldogság titka

A boldogság titka

Dátum: 2012. április 15.

Dr. Pálhegyi Ferenc látogatása

A boldogság titka – csendesnap

A húsvét utáni első vasárnap különleges alkalom volt a gyülekezet életében. Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus érkezett hozzánk Magyarországról. A 77 éves gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat vezetője.

„A boldogság titka” elnevezésű csendesnap során két előadást tartott a párkapcsolatokról, párválasztásról, házasságról. „Hát én immár kit válasszak?” címen elsősorban a még házasság előtt állókhoz szólt, majd a „Viharálló házasságot szeretnék” című előadás éppúgy érintette azokat is, akik már megtalálták társukat a földi életre, illetve akiknek ez még csak a terveik között szerepel.

Meg vagyok győződve arról, hogy aki ott lehetett ezen a napon, mindenki talált magának megfontolandó, megszívlelendő, vagy éppen megerősítő gondolatokat. A nap legfőbb üzenete már az első 5 percben elhangzott: „Fontos dolog, hogy ki lesz a párunk, a házastársunk, de ennél még fontosabb, hogy: ki vezeti az életünket? Ha Jézus Krisztusra bízzuk az életünket, akkor célba jutunk!”

Feri bácsi fanyar humora, igazán találó hasonlatai, az irodalomból, zenéből vett példái mind-mind ezt az üzenetet erősítették, magyarázták, ültették el a szívekben és a lelkekben. Kitűnő előadását, nagy tudását a jelenlevők a sok kérdéssel is elismerték, amelyekre mindig rövid, de velős és érhető válaszokat kaptunk.

Az előadások közbeni, utáni beszélgetéseket sok-sok finom hazai íz, házi sütemények sokasága tette még különlegesebbé. Köszönjük a szorgos kezeknek!

A nap záróeseményeként Vad Zsigmond, a Debreceni Nagytemplom lelkésze hirdette az igét és kérte Isten áldását párválasztási, házasságbeli utunkra, életünkre.

Előadásaikat nagy szeretettel ajánlom mindenkinek, a www.reflondon.hu oldalon meghallgathatóak.

Feri bácsi azt is vállalta, hogy londoni látogatása alatt négyszemközt segíti válaszaival a fiatalok kérdéseit, melyet ezúton is köszönünk neki és Isten áldását kérjük életére és további szolgálatára!

/Széles Anikó/


tunTHEbuilder