Alkalmaink

Alkalmaink

 

 

 

 

 

Gyülekezetünk több, mint 70 éve áll az angliai magyarság szolgálatában, lelki otthont biztosítva azoknak, akik kényszerűségből vagy személyes döntésből hosszabb-rövidebb időre elhagyták hazájukat. A Kárpát-medence magyarsága Isten igéje körül találkozik minden vasárnap, hogy az istentiszteleten, imaórákon, bibliaórákon és közös ebédeken, teázásokon megosszuk örömeinket, bánatainkat és egymás hite által épüljünk.

Istentisztelet – de. 11h és du. 3h

Alkalmaink magyar nyelvűek. Az istentisztelet központi része az igehirdetés, amikor az Úr tisztán és világosan hangzik, ami reménységünk szerint segítséget nyújt az Istennel találkozni vágyó templomlátogatónak. Az elhangzott igehirdetések  meghallgathatók ill. megtekinthetők.

 

istentisztelet2019marc24

Dicsőítő és hagyományos istentisztelet

Vasárnap délelőttönként modern egyházi zenét éneklünk az istentiszteleten, míg a délutáni alkalmon hagyományos egyházi zene hangzik el: zsoltárok és dícséretek orgonakísérettel.  

Szeretetvendégség

Az istentiszteletek után minden vasárnap van szeretetvendégség, amikor szendvicset, teát és süteményt szolgálunk fel. Ez kitűnő alkalmat nyújt gyülekezetünk tagjainak, hogy régi ismerősökkel beszélgessenek, az újonnan érkezőknek, hogy megismerkedjenek a “régiekkel” és sokszor hasznos tanácsokat, segítséget kapjanak akár a lelkipásztortól, akár más gyülekezeti tagtól. 

szeretetvendegseg

Batyus ebéd

A hónap 3. vasárnapján a délelőtti istentisztelet után közösen ebédelünk. Hozz Te is valami finomat: enni vagy innivalót, és csatlakozz hozzánk!

 

VasIsk2019marc31

Vasárnapi iskola 4-11 éves gyerekeknek

Minden vasárnap, mindkét istentisztelet idejében vasárnapi iskola van a gyerekeknek. Ez lehetőséget ad a szülőknek – akik sokszor hosszú utat tesznek meg, hogy templomba jöjjenek – hogy nyugodtan részt vegyenek az istentiszteleten. A gyerekek Isten Igéjét tanulják magyarul, érdekes szemléltető eszközök és kézműves foglalkozások keretében. Babaszoba is van a templom mellett, ahol biztonságos és kellemes környezetben játszhatnak a kisebbek, miközben a szülők láthatják és hallhatják az istentiszteletet.

Imaóra

Minden istentisztelet után imádságra gyűlünk össze, hogy közösen vigyük az Úr elé hálaadásunkat, kéréseinket. Imádkozunk önmagunkért, családunkért, barátainkért, gyülekezetünkért, az angliai magyarságért és ébredésért. Csatlakozz Te is! 

 

Bibliaórák

  • Minden szerda este 7 órakor is van Bibliaóra, amikor egy rövid videót nézünk meg és annak alapján beszélgetünk arról, hogy mit adhat nekünk Isten.  
TiniIfi2019marc

Tini ifi

Minden hónap 4. vasárnapján, a délelőtti istentisztelet után a tizenéveseket várjuk bibliai beszélgetésre, játékra.

Női kör

A női kör a hónap első vasárnapján du. 1 órakor találkozik.

  • Tanulmányozzuk a Bibliát és tanítását  alkalmazzuk a saját életünkre.
  • Megosztjuk tapasztalatainkat a családunkkal, munkánkkal, élethelyzeteinkkel kapcsolatban, és ez által is épülünk.
  • Akinek van ideje, előre megcsinálhatja a Bibliatulmányozó leckét: Sürgető szükség és a hatalmas Isten

Családi nap

Családi nap hirdetés szerint van. Erre elsősorban a gyerekeket és szüleiket hívjuk, de örömmel látunk bárkit, aki szívesen meghallgat egy bibliai történetet, élvezi a közös éneklést és szeret kézműveskedni.

 

Egyéb alkalmak

Egyéb alkalmainkat – pl. szalonnasütés, kirándulások – az istentiszteleten hirdetjük ill. a templomi hirdetőre vannak kifüggesztve.

Keresztelő, konfirmálás

Gyermekkeresztelőt csak hitüket gyakorló szülők gyermekénél vállalunk, valamint ha a szülők – ha tehetik, a keresztszülők is – legalább egy vasárnap részt vesznek az istentiszteleten, és egy másik alkalommal eljönnek egy keresztelői felkészítő elbeszélgetésre.

Felnőtt-keresztelőt és konfirmálást csak személyes elbeszélgetés után vállalunk, ha a jelentkező megtért, Krisztusban hívő, Bibliaolvasó ember. A felkészítő, amin a Bibliát és a Heidelbergi Kátét vesszük, négy hónapot vesz igénybe.

Lelkigondozás

Fontos feladata gyülekezetünknek, hogy a problémákkal küszködőknek segítséget nyújtson. Lelkigondozói beszélgetésre a lelkipásztorral, Istvánnal, vagy a feleségével, Tündével minden istentisztelet után van lehetőség. Előzetes egyeztetés alapján hétközben is örömmel fogadunk bárkit lelki beszélgetésre, közös imádságra.

 

 

 

Egyházi hírlevél (e-mail)

Egyházi hírlevelünket e-mail-en küldjük ki. Aktuális programjainkról értesítjük a feliratkozottakat és beszámolókat olvashatnak eseményeinkről. Iratkozz fel te is!