Nálunk történt

Nálunk történt

 

 Teológusnap

a Budapesti Református Teológia küldöttségével

(2014. március 30.)

Március utolsó hétvégéjén 11 tagú csoport érkezett hozzánk Budapestről.

8 teológushallgató volt közöttük, akik tanulással, tapasztalatszerzéssel készülnek Isten szolgálatára. A fiatalok lelkesen vetették bele magukat a londoni forgatagba, majd vasárnap értékes alkalmakat tartottak a gyülekezet számára. Az ízletes bográcsgulyás ebéd után bibliaóra volt, ahol a beszélgetés élénken zajlott arról, mit is jelent Jézus követése.

Tovább olvasom

 

CSENDESNAP HORVÁTH GÉZÁVAL,

a Pasaréti Református Gyülekezet lelkipásztorával

(2013. május 12.)

 Meghívni Horváth Géza lelkészt és feleségét, Gyöngyit, nagyszerű ötlet volt.

Ez az áldott nap egy barátságos és finom bográcsgulyás ebéddel kezdődött ami egy csodálatos alkalom volt beszélgetésre és egymás megismerésére. A vendégek szép számban összegyültek és így nem volt hiány a jó társaságból.

Tovább olvasom

 
 London 2012

MAGYAR CSILLAGOK RAGYOGTAK TEMPLOMUNKBAN

A világ szeme Londonra figyelt két hétig, és mi abban a kiváltságos helyzetben voltunk, hogy “testközelből” figyelhetjük a XXX. Nyári Olimpiát. Igaz, a legtöbbünk nem tehette meg, hogy jegyet vegyen a sporteseményekre, de úgy alakult, hogy a szívünkhöz legközelebb állók a helyünkbe jöttek!

Gyurta Dániel, aranyérmes, Cseh László, bronzérmes és Jakabos Zsuzsanna, a London 2012 legszebbnek szavazott úszónője augusztus 5-én vasárnap délben fogadásra érkeztek templomunkba.

Tovább olvasom

 

 Kiándulás Észak-Walesbe

(2012. június 2-4.)

Angliai Református Egyház szervezésében, 2012. júniusában, a gyülekezetből egy 20 fős csapattal Min-y-Don keresztyén Központba mentünk kirándulni. Amikor megérkeztünk a szálláshoz, az ottani fiatalok fogadtak minket, meglepetésünkre. A megismerkedés könnyen történt, s a baráti szálak hamar összefonódtak. Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az együvé tartozás örömeit megtapasztaljuk.

Tovább olvasom

 

Holtomiglan Holtodiglan

(2014. május 25-26.)

Gyülekezetünkben különleges eseményen vehettek részt az érdeklődők a május 25-26- án. Dr Pálhegyi Ferenc pszichológus és lánya, Brouwer Pálhegyi Krisztina jöttek el Magyarországról, hogy megosszák velünk azt az üzenetet, amit Isten a szívükre helyezett. Feri bácsi beszélt a házassági elköteleződésről és arról, hogyan kezeljük a közös életben elmaradhatatlanul felbukkanó különbözőségeinket. A társválasztás előtt állóknak is sok jó tanáccsal, igével segített, …

Tovább olvasom

 

 Dr Pálhegyi Ferenc látogatása

A boldogság titka – csendesnap

(2012. április 15.)

Dátum: 2012. április 15. Dr Pálhegyi Ferenc látogatása A boldogság titka – csendesnap A húsvét utáni első vasárnap különleges alkalom volt a gyülekezet életében. Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus érkezett hozzánk Magyarországról. A 77 éves gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat vezetője. „A boldogság titka” elnevezésű csendesnap során két előadást tartott a párkapcsolatokról, párválasztásról, …

Tovább olvasom

 

Székelykapu-avatás

Megvalósult álom

(2011. március 13.)

Voltak, akik már évtizedek óta látták – lelki szemeikkel. Látták, és vártak. Közben megöregedtek, de tudták -mert sokszor megtapasztalták – hogy gyakran várni kell, amíg az álmok valóra válnak.

Több évtizedes álma valósult meg az Angliai Magyar Református Egyházba járó idős egyháztagjainknak, amikor székelykaput állítottunk fel templomunk mellett.

Tovább olvasom

 

 Magyar református templom adott menedéket a Londonban rekedt diákoknak

(2010. április 16-18.)

Templomunkban töltött két éjszakát a vulkáni hamu miatt ittrekedt nyíregyházi diákcsoport.

Rövid beszámoló a reformatus.hu oldalon olvasható.

Tovább olvasom

 

VAK KOLDUSOK ÉS A SZÍV REFORMÁCIÓJA

 (2007. október 29.)

Mindannyian vak koldusok vagyunk – hirdette templomunkban a vendéglelkész október utolsó hétvégéjén. Udvariasabb megszólítást vártunk? Aki ismeri Cseri Kálmán pasaréti református lelkipásztort, az tudhatja, hogy nem tiszteletlenségből szólította meg így a feszülten figyelő tömeget, akik hallgatására összegyűltek. A lelkünk állapota és az örök életünk kérdése…

Tovább olvasom