Tisztségviselők

Tisztségviselők

Salánki István – lelkipásztor

Salánki István vagyok, 1975-ben születtem, egy erdélyi kis faluban, Ipen, református családban. Isten kegyelmébõl 16 éves koromban olvastam egy könyvet, ami rávilágított bűneimre és Isten kegyelmére egyaránt. Ettől a naptól kezdve kezdtem el az Urat teljes szívvel szolgálni. Teológiai tanulmányaimat Angliában végeztem, itt szereztem misszionáriusi és lelkészi képesítéseket. Az Angliai Magyar Református Egyház 2001-ben hívott meg lelkipásztorának. Azóta feleségemmel, Tündével és immár 4 gyermekünkkel együtt szolgáljuk megváltó Urunkat, Jézus Krisztust. Személyesen és a gyülekezet közösségében is sokszor megtapasztaltuk azt az igei igazságot, hogy a mi Istenünk hatalmas, megtartó Úr szülõföldünkön és a távolban egyaránt.

“Csak a közelben vagyok-e én Isten? – azt mondja az Úr, “és nem vagyok-e Isten a messzeségben is?” Jeremiás 23,23


Orbán Ferenc – főgondnok

49 éves, Erdélyi születésű vagyok és református közösségben nevelkedtem. 15 éve jöttem Londonba, ahol két év múlva csatlakozott hozzám a nejem, a lányom és a fiam. Örültünk, hogy megtaláltuk ezt a gyülekezetet, ahol mindkét gyerekünk konfirmált és az egész család részt vehet a különböző szolgálatokban. Egyházunk fokozatosan épül és növekszik, amihez én megválasztott főgondnokként hozzá szeretnék járulni.

 


 Bozsó Imre Lehel – presbiter

Szatmárnémetiben születtem 1984. szeptember 14-én. Szüleimnek és nagyszüleimnek köszönhetően a magyar és keresztyén értékek mindvégig meghatározták életemet. Tanulmányaimat a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban majd a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem református vallástanár-történelem szakán végeztem. Az egyetemi éveimet követően az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági szervezetében az IKE-ben dolgoztam projekt-koordinátorként.  Közel három éve jöttem ki Londonba, itt hang és számítástechnikusként dolgozom. Két éve boldog házasságban élek feleségemmel, aki nemrég adott életet első gyerekünknek. Hiszem, hogy az egyházi és ifjúsági életben szerzett tapasztalatommal hozzájárulhatok az Angliai Magyar Református Egyház épüléséhez.


Imre Gergely – presbiter

Kárpátalján, Visken születtem 1982. július 26-án. 1988-1999 között végeztem tanulmányaimat. 2002-től magánvállalkozóként dolgoztam. 2006. szeptember 6-án vettem feleségül a páromat, Juditot. Két gyermekünk van, Bianka és Nándor. 2014. őszén könyörült rajtam az Úr, és gyermekévé fogadott. 2015. február 25-én érkeztem Londonba, és azóta már sikerült kihoznom az egész családomat, az Úrnak hála legyen érte. Jelenleg egy kis varrodában dolgozon mint szabász.

 


Magyar-Furulyás József – presbiter

1975. december 20-án születtem Nagyváradon, Erdélyben. Szüleim és nagyszüleim keresztény református vallásúak. Az első szakmám asztalos, de jelen pillanatban mint teherképkocsi-vezető tartom el a családomat itt, Londonban. Családi állapotom nős, feleségem Mónika, két gyermekem Ildikó és Kristóf. 2008-ban érkeztem Angliába munkát keresni. Ekkor találkoztam a helyi londoni gyülekezettel először. Persze az ekkor áhított gépkocsivezető munkát még nem kaptam meg, de most már tudom, hogy valami sokkal nagyobb ajándékot adott nekem az Úr. 2010-től kezdtem rendszeresen járni és azóta igyekszem a legjobb tudásom szerint szolgálni a londoni gyülekezetet. 2015-ben Konfirmációi fogadalmat tettem majd ugyanebben az évben feleségemmel elvégeztük az első szintű gyermek evangelizációs tanfolyamot, amit szeretnék hamarosan a gyülekezeti munkában is hasznosítani.


Sándor Vilmos Attila – presbiter

27 éves református lélek vagyok Vámfaluból, ami Szatmár megyéhez tartozik. Jelenleg Londonban élek feleségemmel, Boglárkával. Az építőiparban dolgozom.

 


Lawrence Eszter, tiszteletbeli presbiter

Évtizedek óta gyülekezetünk tagja, majd presbitere.

 

 

 


Mészáros Lajos, tiszteletbeli presbiter

Gyülekezetünkben keresztelkedett és konfirmált, 2012 őszétől presbiter, 2014. novembertől – 2016. júliusig főgondnok. 

 

 


Dr Virginás Botond, tiszteletbeli presbiter

Először a manchesteri leánygyülekezet tagja volt, 2002-től a londoni gyülekezet presbitere, 2005-2012-ig főgondnok.

 

 


Zsigmond Erzsébet, tiszteletbeli presbiter

A manchesteri leánygyülekezet szervezője, 1993-tól presbiter.