Tisztségviselők

Tisztségviselők

Salanki_Istvan
Salánki István, lelkipásztor

Salánki István vagyok, 1975-ben születtem, egy erdélyi kis faluban, Ipen, református családban. Isten kegyelméből 16 éves koromban olvastam egy könyvet, ami rávilágított bűneimre és Isten kegyelmére egyaránt. Ettől a naptól kezdve kezdtem el az Urat teljes szívvel szolgálni. Teológiai tanulmányaimat Angliában végeztem, itt szereztem misszionáriusi és lelkészi képesítéseket. Az Angliai Magyar Református Egyház 2001-ben hívott meg lelkipásztorának. Azóta feleségemmel, Tündével és immár 4 gyermekünkkel együtt szolgáljuk megváltó Urunkat, Jézus Krisztust. Személyesen és a gyülekezet közösségében is sokszor megtapasztaltuk azt az igei igazságot, hogy a mi Istenünk hatalmas, megtartó Úr szülõföldünkön és a távolban egyaránt.

“Csak a közelben vagyok-e én Isten? – azt mondja az Úr, “és nem vagyok-e Isten a messzeségben is?” Jeremiás 23,23

Imre_Gergely
Imre Gergely, főgondnok

1982. július 26-án születtem, Visken, Kárpátalján. Szüleim Imre Lajos es Katalin, es van egy bátyám, Lajos. Visken es Debrecenben tanultam, majd a családi vállalkozásban dolgoztam. 2015. február végén érkeztem Londonba a bátyámmal, majd követett a családom többi tagja is: feleségem, Judit, és két gyermekünk, akikkel Isten megajándékozott: Bianka és Nándor. Jelenleg Slough-ban élünk.2014. szeptemberében az ÚR kegyelmet adott nekem es megtérített bűnös életemből. Azóta is próbálok megfelelni es szolgálni az ÚRnak.

Bahus Gyula, presbiter

1959. április 17-én születtem Kárpátalján, Izsnyéte faluban. Magyar iskolába jártam. 1974-ben konfirmáltam. Kőművesként dolgozom közel 40 éve.2006-ig templomba járó ember voltam, de nem voltam megtérve. 2006. szeptemberében elfogadtam az Úr Jézust és azóta hitben járok. Voltak nehézségek, de az Úr mindenhol kivezetett és megsegített. Hiszem, hogy ezután is így lesz.

MagyarFurulyasJozsef
Magyar-Furulyás József, presbiter

Magyar-Furulyàs József vagyok, két gyermek édesapja. Feleségem Mónika, gyermekeim Ildikó és Kristóf. Először 2008-ban látogattam el a Magyar Református Templomba. Látogatásom célja ekkor az ismerkedés és munkakeresès volt, de valami sokkal fontosabbat találtam: kapcsolatot a Teremtővel. Ezt az ajándékot úgy szeretném viszonozni, hogy lehetőségem és legjobb tudásom szerint segítem és támogatom az Angliai Magyar Református Egyházat. 

SandorAttila
Sándor Vilmos Attila, Trustee

30 éves református lélek vagyok Vámfaluból, ami Szatmár megyéhez tartozik. Jelenleg Angliában élek feleségemmel, Boglárkával, és kisfiunkkal, Brendonnal. Az építőiparban dolgozom.

Meszaros_Lajos
Mészáros Lajos, Trustee

Gyülekezetünkben keresztelkedett és konfirmált, 2012 őszétől presbiter, 2014. novembertől – 2016. júliusig főgondnok. 

VirginasBotond
Dr Virginás Botond, Trustee

Először a manchesteri leánygyülekezet tagja volt, 2002-től a londoni gyülekezet presbitere, 2005-2012-ig főgondnok.